Afkopen overlijdensrisicoverzekering (orv)

zaterdag, 28 november 2009

Bij het afkopen van een overlijdensrisicoverzekering spreekt men zelden van 'afkopen', maar juist van 'stopzetten. Het is daarom extra eenvoudig om zonder boete over te sluiten naar een goedkopere risicoverzekering. Bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering zonder provisie netto overlijdensrisicoverzekering (orv) zonder provisie.

Een overlijdensrisicoverzekering geeft namelijk alleen een verzekerde risicodekking bij overlijden gedurende een bepaalde periode. Er word (meestal) geen waarde opgebouwd in een overlijdensrisicoverzekering en dus is van afkopen meestal geen sprake.

Er bestaan wel gemengde overlijdensrisicoverzekeringen. Hierin wordt naast de overlijdensrisicodekking ook een vermogenswaarde opgebouwd. Bijvoorbeeld als de overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten bij een spaarhypotheek.

Het is daarom raadzaam om ook te kijken naar 'losse overlijdensrisicoverzekeringen'. Deze bieden meer flexibiliteit en maken het in de toekomst oversluiten naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering makkelijker.

Verwante artikelen
Is een netto orv altijd goedkoper?
Kan ik mijn risicoverzekering afkopen?
Hoe wordt de premie van een overlijdensrisicoverzekering berekend?

« Terug naar nieuwsoverzicht