Keuringsgrens TAF Overlijdensrisicoverzekering

Voor de TAF Leven Personal overlijdensrisicoverzekering wordt geen medische keuring verlangd tot een verzekerd kapitaal van 500.000. Daarin is TAF uniek in Nederland.

Voor mensen ouder dan 50 jaar ligt de keuringsgrens bij een verzekerd kapitaal van 300.000. Juist doordat TAF Leven Personal nooit een medische keuring eist onder deze hoge keuringsgrenzen is de acceptatie snel geregeld.

Hoe verloopt de medische beoordeling bij de TAF Overlijdensrisicoverzekering
U vult alleen de beknopte gezondheidsverklaring op het aanvraag formulier in. Zijn er bijzonder heden, dan stel TAF u tien aanvullende vragen. De gezondheidsverklaring leggen zij voor aan de geneeskundig adviseur, die adviseert bij de acceptatie van uw aanvraag.

Natuurlijk worden alle medische gegevens vertrouwelijk behandeld, ook de informatie die de geneeskundig adviseur met uw toestemming opvraagt bij de behandelend arts.

TAF Leven Personal hanteert zeer ruime keuringsgrenzen. Dat betekent dat zij altijd hun best zullen doen om u te accepteren voor deze overlijdensrisicoverzekering (orv). Verzekeren moet immers voor iedereen zo toegankelijk mogelijk zijn! Het kan wel zo zijn dat zij u, door een bestaande medische aandoening, alleen kunnen accepteren tegen een verhoogde premie. We zullen u dan zo spoedig mogelijk informeren en uiteraard beslist u dan zelf of dit voorstel acceptabel is. Bedraagt het te verzekeren kapitaal meer dan 500.000 (voor mensen ouder dan 50 jaar 300.000), dan dient u wel medisch gekeurd te worden.

Zie ook
TAF overlijdensrisicoverzekering (ORV)
Keuringsgrenzen overlijdensrisicoverzekeringen