Wanneer is een overlijdensrisicoverzekering zinvol?

Bij een hypotheek
Als u of uw partner komt te overlijden dan blijft de ander niet met een forse hypotheekschuld zitten. Ook al loopt de hypotheek niet bij ons, dan kunt u toch een overlijdensrisicoverzekering via ons afsluiten. Nagenoeg alle overlijdensrisicoverzekeringen zijn te verpanden / te koppelen aan alle banken.

Als nabestaandenvoorziening
Ook als u geen koopwoning heeft is het goed om te kijken naar uw situatie als een van beiden komt te overlijden. Kunt u dan alle lasten blijven betalen? Tegen een relatief lage premie laat u uw nabestaanden verzorgd achter.

Als compagnonsverzekering
Op deze manier zorgt u dat uw bedrijfsvoering niet in gevaar komt als uw zakenpartner komt te overlijden. Overlijden van uw zakenpartner kan desastreuze gevolgen hebben omdat bijvoorbeeld de erfgenamen van uw zakenpartner hun aandeel in de zaak in contanten komen opeisen.

Als keyman verzekering
Als een belangrijk persoon (keyman = sleutelfiguur) in de onderneming overlijdt, keert de ondernemers overlijdensrisicoverzekering (orv) een vast bedrag uit aan de onderneming.

Kapitaal voor een nabestaandenpensioen
Bent u [arLink=article/59] Directeur grootaandeelhouder (DGA)[arLink] dan heeft u nog een extra mogelijkheid, waarbij uw onderneming u een pensioenregeling toezegt. Uw partner kan met het kapitaal dat na uw overlijden vrijkomt een nabestaandenpensioen aankopen. Deze keert periodiek uit aan uw levenspartner of uw kinderen.

Alimentatieverzekering
Als uw ex-partner voortijdig komt te overlijden stopt de betaling van de alimentatie. Met een overlijdensrisicoverzekering op het leven van uw ex-partner stelt u uw alimentatie zeker.

Vraag ons vrijblijvend een premie vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen.