Vermijding van successieheffing; door middel van polissplitsing

vrijdag, 24 juli 2009

Bij overlijdensrisicoverzekeringen is het mogelijk om successieheffing te vermijden door voor de fiscus goed duidelijk te maken wie de premie voor de verzekering betaalt. Vaak wordt dan gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot premiesplitsing. Bij de Goedidee Nabestaandenverzekering wordt echter waarde opgebouwd in een premiedepot, op naam van een individuele premiebetaler.

Daarbij komt de unieke vijfjaarlijkse herberekening van de premie, waardoor een eenvoudige clausule op de polis niet meer voldoende is. Om die reden heeft Dazure gekozen voor een andere mogelijkheid: polissplitsing.

Op de polis van de Goedidee Nabestaandenverzekering wordt de partner van de verzekerde als verzekeringsnemer en als premiebetaler vermeld. Als beiden zijn verzekerd is de eenvoudigste oplossing om vervolgens twee polissen af te sluiten waarop dit kruislings is geregeld. Het kost iets meer (circa 3 euro per maand) dan één verzekering op het leven van twee verzekerden, maar dan is het wel uitstekend geregeld en kan bij iedere polis optimaal gebruik worden gemaakt van alle flexibiliteit en voordelen van de GoedIdee Nabestaandenverzekering.

TIP:
Kenmerken GoedIdee Nabestaandenverzekering
Wat is slimmer: de overlijdensrisicoverzekering op 1 of 2 levens?
Kruislings afsluiten ORV polis



« Terug naar nieuwsoverzicht