Zorgen om Quantum Leben?

maandag, 6 juli 2009

Verzekeraar Quantum Leben uit Liechtenstein wordt volgens een (oud) bericht in De Telegraaf van februari 2009 door andere verzekeraars met argusogen bekeken. Want net als spaarbank Icesave, 'stunt' Quantum Leben vanuit het buitenland met vaak de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering (orv's) op de Nederlandse markt, onder toezicht van Liechtenstein.

Quantum Leben is risicodrager bij overlijdensrisicoverzekeringen van de NHP (Nationale hypotheekPas)Overlijdensrisicoverzekering (orv), TAF overlijdensrisicoverzekering (orv) (ook T@F) en Hypotrust Overlijdensrisicoverzekering (orv).

Deze partijen bieden overlijdensrisicoverzekeringen met premies die vaak (ver) onder de premies van gevestigde verzekeraars liggen. Wel worden dan tot vrij hoge (€ 795,- bij NHP) eenmalige afsluitkosten in rekening gebracht.

Na het Icesave-drama, met verdwenen Nederlandse spaartegoeden op deze IJslandse bank onder falend IJslands toezicht, kijken verzekeraars - zo schrijft de Telegraaf - met argusogen naar Quantum Leben uit Liechtenstein.

Quantum is aangesloten bij KiFiD, het een onafhankelijk instituut waar consumenten en bedrijven terecht kunnen met vragen of klachten. Het advies dat het KiFiD geeft is voor Quantum bindend. Ook is Quantum lid van het Verbond van Verzekeraars.

Vraag ons een gratis premievergelijk met deze Quantum Leben aanbiedingen. De eenmalige afsluitkosten variëren per aanbieder.

« Terug naar nieuwsoverzicht