Legal and General ORV biedt wereld dekking

donderdag, 8 augustus 2013

‘Ik ga op vakantie naar het buitenland, maar hoe zit het dan met mijn overlijdensrisicodekking?’ Misschien vraagt u zich dit wel eens af. We zetten graag de feiten even op een rij voor u.

UITGANGSPUNT: WERELDWIJDE DEKKING

De vakantietijd is aangebroken en sommigen vragen zich af hoe het is geregeld met de dekking van hun overlijdensrisicoverzekering in het buitenland. Voor de verzekering van Legal & General geldt dat de verzekerde dekking over de gehele wereld van kracht is. Klanten kunnen dus veilig op reis. Mocht er onverhoopt een overlijden plaatsvinden, dan wordt het verzekerde bedrag uitbetaald.

ZAKEN OM OP TE LETTEN

Toch is het wel van belang om te weten wat je wel en niet moet doen. Vaak ondernemen mensen op hun vakantie allerlei bijzondere activiteiten, zoals duiken, wandelen in de bergen, of parachutespringen. Deze activiteiten zijn gedekt, maar voorkomen blijft natuurlijk altijd beter.

Gaat u bijvoorbeeld naar een tropisch eiland waar u gaat duiken om het plaatselijke koraal te bewonderen? Dan wordt er wel verwacht dat u dit veilig zult doen. U moet dus duiken onder deskundige begeleiding, of over de vereiste duikdiploma’s beschikken.

REISADVIES

Het is raadzaam om vakantielanden te controleren op reisadviezen. Deze zijn online te vinden en kunnen van groot belang zijn. Een goed voorbeeld is Egypte. Een paar jaar geleden was daar weinig aan de hand, maar op dit moment geldt voor dit land een gedeeltelijk negatief reisadvies.

« Terug naar nieuwsoverzicht