Premieverlaging en nieuwe risicodrager Dazure

dinsdag, 3 januari 2012

Dazure gaat opnieuw voor het belonen van de trouwe, bestaande klant!

In maart 2010 heeft Dazure de eerste premieverlaging kunnen realiseren en daarmee de kracht van de GoedIdee Nabestaandenverzekering kunnen aantonen.

Zij zijn er trots op opnieuw een premieverlaging door te kunnen voeren.

De verlagingen in de risicopremie zijn gemiddeld:

- Vrouw niet-roker 7,5%
- Vrouw roker 2,5%
- Man niet-roker 10%
- Man roker 10%

De werkelijke verlaging is afhankelijk van leeftijd, looptijd en verzekeringsvorm.

De relaties gaan niet meteen een lager maandbedrag betalen, dat komt bij de afgesproken herberekening na vijf jaar looptijd aan de orde. Tot die tijd wordt de extra bespaarde premie in het premiedepot gestort, waarmee de relatie dus een tegoed opbouwt.

De relatie kan dan na vijf jaar zelf kiezen of hij de verlaging via de incasso wil doorvoeren of door wil sparen.

Dazure streeft ernaar de nieuwe tarieven zo spoedig mogelijk bij alle leveranciers van vergelijkingssoftware doorgevoerd te hebben.

Het unieke van de GoedIdee Nabestaandenverzekering (orv), is dat u als klant automatisch meeprofiteert van een premiedaling van de overlijdensrisicoverzekering. U hoeft dus nooit meer over te stappen.

In verband met de overname van Paerel Leven, heeft Dazure in overleg gekozen voor het overdragen van de portefeuille naar een andere verzekeraar.

De keuze is gevallen op Leidsche Verzekering Maatschappij N.V. Zij treden ook op als risicodrager voor de nieuw af te sluiten verzekeringen vanaf 1 januari 2012. Zij biedt zelf de populaire Leidsche XL levensverzekering aan.

Leidsche Verzekeringen is een moderne en zelfstandige levensverzekeraar en sinds 1994 in Nederland actief.

Wat zijn de criteria voor een nieuwe verzekeraar?


De potentiële nieuwe verzekeraar moet voldoen aan een aantal eisen, voordat Dazure de samenwerking aangaat. De partij moet onder toezicht staan van een toezichthouder binnen de Europese Gemeenschap en bovendien een vergunning hebben om hun diensten in Nederland aan te bieden. De financiële degelijkheid van de verzekeraar wordt primair beoordeeld door deze toezichthouder en moet altijd voldoen aan de toets van de solvabiliteitspositie volgens de Europese richtlijnen. Verder wordt in aanmerking genomen in welke mate de verzekeraar zichzelf heeft herverzekerd tegen onverwacht veel en/ of hoge uitkeringen, en bij welke herverzekeraar.

Wat betekent dit voor de bestaande GoedIdee klanten?

De bestaande klanten houden een marktconforme premie (de risicopremies worden immers per 16 januari weer naar beneden bijgesteld zodat het premiedepot eerder en extra zal aangroeien), evenals de beste voorwaarden in de markt. GoedIdee wil zich blijven inspannen en steeds op zoek gaan naar mogelijke verbeteringen.

TIPS:
Premie vergelijk
Provisievrije Goud idee orv

« Terug naar nieuwsoverzicht