Verzekerd bedrag risicoverzekering vaak onbekend

donderdag, 6 oktober 2011

Als een partner komt te overlijden, dan kan met een overlijdensrisicoverzekering gezorgd worden dat de ander financieel goed verzorgd achterblijft. Dat geeft meestal een gerust gevoel.

Een overlijdensrisicoverzekering kan ook afgesloten worden voor bijvoorbeeld een nabestaandenvoorziening of als hypotheekverzekering of als alimentatieverzekering.

Uit onderzoek van overlijdensrisicoverzekeraar Delta Lloyd blijkt inderdaad dat 88 procent van de Nederlanders die een overlijdensrisicoverzekering afsluit, dit inderdaad doet omdat ze het belangrijk vinden dat de partner financieel goed verzorgd achter blijft.

Tweederde van de Nederlanders heeft echter geen beeld de partner na overlijden goed achterblijft. Ofwel, of het verzekerde bedrag van de overlijdensrisicoverzekering wel genoeg is.

Vrouwen zouden volgens het onderzoek vaker dan mannen niet weten welk bedrag verzekerd is bij overlijden.

Opvallend is verder dat bijna een derde van de Nederlanders een overlijdensrisicoverzekering belangrijk vindt om tijdens de kredietcrisis meer financiële zekerheid te hebben. Dit is des te meer opvallend, omdat je natuurlijk pas een uitkering krijgt bij overlijden. Het overlijden staat los van de crisis, althans in de meeste situaties.

Slechts een kwart van de Nederlanders die geen overlijdensrisicoverzekering heeft, geeft aan over voldoende eigen financiële middelen te beschikken om wegvallende inkomsten op te vangen.

Dit laatste lijkt ons een erg hoog percentage als we kijken naar het gemiddelde saldo op spaarrekeningen ten opzichte van de gemiddelde uitstaande schuld per huishouden.

Naast het inzichtelijk krijgen van de situatie bij overlijden, is het vergelijken vergelijken van de premies ook van belang.

Voor advies over uw nabestaandensituatie kunt u natuurlijk een financieel planner benaderen. Ook kunt u aan uw hypotheekadviseur of notaris vragen de gevolgen van vooroverlijden van de partner eens goed in kaart te brengen.

« Terug naar nieuwsoverzicht