Annuitair dalende risicodekking

woensdag, 14 september 2011

Bij een annuïtair dalende risicodekking verzekert u een bedrag dat tijdens de looptijd met het gekozen annuïteitpercentage daalt. De dekking van de overlijdensrisicoverzekering neemt eerst langzaam en daarna steeds sneller af.

De annuïteit (jaarlijkse daling) ligt tussen de 3% en 10%. Meest voorkomende daling zijn 5%, 6% en 7%.

Belangrijk kenmerk van deze vorm is, dat het verzekerde bedrag in de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering de 1e helft van de looptijd langzaam daalt en de 2e helft van de looptijd versneld daalt.

Op het einde van de looptijd staat het verzekerde bedrag meestal op nul. Maar het is ook mogelijk daling tot een verzekerd bedrag op te geven voor het laatste jaar bij sommige verzekeraars.

De premie van de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering is hier van te voren al op ingesteld en is dus verhoudingsgewijs goekoper dan bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Omdat het verzekerde bedrag de laatste vijf jaar meestal zeer laag is, betaalt u in die laatste 5 jaren meestal ook geen premie meer.

Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt als nabestaandenvoorziening of als risicodekking in combinatie met uw hypotheek. Met deze vorm kan er rekening gehouden worden met het verminderen van de lasten of het opbouwen van vermogen na verloop van tijd.

De annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering lijkt soms een goedkope oplossing in combinatie met een vermogensopbouw zoals bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek. Maar, als u in de toekomst een aanvullende overlijdensdekking nodig hebt, bent u ouder en is uw gezondheid misschien verslechtert. Dan wordt het ineens een dure oplossing en zou een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wel eens aantrekkelijker kunnen zijn geweest.

Bekijk andere verzekeringsvormen

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
Lineair stijgende risicodekking
Jaarlijks stijgende overlijdensrisicodekking

[b]Meer weten over annuitair dalende overlijdensrisicoverzekeringen? Gebruik het contactformulier of vraag een gratis premievergelijk .[/

« Terug naar nieuwsoverzicht