Stoppen met roken geeft betere gezondheid en lagere premie

dinsdag, 16 augustus 2011

U bent gestopt met roken en nu bent u vast benieuwd wat dit met uw lichaam doet. Iedereen weet dat roken ongezond is. De gemiddelde levensverwachting van een roker is tien jaar korter dan die van een niet roker. We hebben de effecten van stoppen met roken voor u op een rijtje gezet.

Effecten stoppen met roken op korte termijn

Wanneer u gestopt bent met roken krijgt u in de eerste twee weken waarschijnlijk te maken met ontwenningsverschijnselen. Ontwenningsverschijnselen van stoppen met roken zijn bijvoorbeeld slecht slapen, nerveus zijn, niet kunnen concentreren, een negatieve stemming en transpireren. Wanneer u bent gestopt met roken door middel van lasertherapie, dan zijn deze ontwenningsverschijnselen veel minder. Gelukkig ondervindt u ook al snel een aantal positieve effecten van het stoppen met roken.

• Binnen 20 minuten zijn uw bloeddruk en polsslag weer normaal
• Binnen 24 uur is de koolmonoxide verdwenen uit uw longen en begint het schoonmaakproces
• Binnen 48 uur is alle nicotine uit uw lichaam verdwenen en is uw reuk en smaak al verbeterd
• Binnen 3 dagen gaat het ademen een stuk beter, u heeft meer lucht en meer energie
• Binnen 7 dagen neemt uw conditie voelbaar toe en begint uw longfunctie te verbeteren

Effecten stoppen met roken op lange termijn

De effecten van stoppen met roken op lange termijn zijn zeer positief. Binnen een maand ziet u er beter en fitter uit, uw gezicht krijgt weer meer kleur, uw bloedsomloop is verbetert en smaak- en reukvermogen zijn wederom verbeterd. (bron: ProStop)

Veel verzekeraars maken onderscheid bij overlijdensrisicoverzekeringen tussen rokers en niet-rokers. Meestal wordt de risicopremie aangepast (verlaagd) als u sinds 2 jaar niet meer rookt. Het premieverschil is tussen het rokers en niet-rokers tarief is soms wel 50%.

meer tips afsluiten overlijdensrisicoverzekering
Premievergelijk beste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen (orv)

« Terug naar nieuwsoverzicht