Nationale Nederlanden ook met elektronische gezondheidsverklaring

woensdag, 15 juni 2011

Voor alle levensverzekeringen met een overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsdekking moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Dat kan voor soms een tijdrovend proces zijn.

Nationale-Nederlanden introduceert nu de nieuwe elektronische gezondheidsverklaring (EGV). Die heeft voordelen voor de klant.

Zo biedt de EGV meer privacy voor de klant en tijdsbesparing, omdat de klant het invullen van de gezondheidsverklaring nu direct online met de verzekeraar kan regelen.

Met de introductie van de EGV door NN komt de huidige versie van de gezondheidsverklaring te vervallen.

Hoe werkt de nieuwe elektronische gezondheidsverklaring (EGV)?

* wij verwerken uw aanvraag bij NN en geven uw mailadres door aan de verzekeraar
* u als klant ontvangt automatisch een e-mail met een link naar de EGV met het verzoek deze in te vullen en te retourneren.
* u vult de EGV on line in en verzendt deze.
* de gezondheid van de verzekerde wordt automatisch beoordeeld.
* u krijgt direct terugkoppeling of de verzekering is geaccepteerd of dat nadere beoordeling door de medisch adviseur nodig is.

Voordelen voor u

Tijdsbesparing:
U hoeft nu de gezondheidsverklaring niet meer handmatig in te vullen. Bovendien wordt met de nieuwe EGV de kans op fouten bij het invullen gereduceerd, zodat de verklaring in één keer goed is.

Meer privacy:
De klant hoeft zijn vertrouwelijke informatie uitsluitend te delen met de medisch adviseur van Nationale-Nederlanden.

Alleen essentiële vragen beantwoorden:
De vragen passen zich aan de voorgaande antwoorden aan. Op die manier worden alleen de essentiële vragen gesteld, die op de situatie van de klant van toepassing zijn.

Direct uitsluitsel:
De klant krijgt direct terugkoppeling of zijn verzekering wordt geaccepteerd of dat nadere beoordeling door onze medisch adviseur nodig is. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

ga naar Nationale Nederlanden Overlijdensrisicoverzekering (orv)

Vraag een vrijblijvend premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen (orv) van alle risicoverzekeringen, ook netto orv's.

« Terug naar nieuwsoverzicht