Welke overlijdensrisicoverzekeringen zijn er

woensdag, 16 februari 2011

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die alleen een bedrag uitkeert bij overlijden van de verzekerde vóór de einddatum. De uitvaartverzekering is ook een vorm van een overlijdensrisicoverzekering. In beide gevallen is sprake van een risicoverzekering waarbij je periodiek een bedrag aan premie betaalt en een uitkering ineens krijgt bij overlijden.

Een overlijdensrisico wordt vaak gekoppeld aan een hypotheek of in combinatie met een hypotheek afgesloten zodat de achtergebleven partner in het huis kan blijven wonen aangezien er een bepaald deel van de hypotheek of zelfs volledig wordt afgelost met deze overlijdensrisicoverzekering.

Steeds vaker is te zien dat ondernemers een Ondernemers Overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten voor de voortgang van hun bedrijf na overlijden (compagnonsverzekering) of dat deze betrekking heeft op hun privé situatie na overlijden.

Er zijn een aantal dekkingsvormen van overlijdensrisicoverzekering.

Diverse soorten overlijdensrisicoverzekeringen:


Gelijkblijvende ORV
Lineair dalende ORV
Annuitair dalende ORV
Eenjarig risicotarief
Tijdelijke ORV
Levenslange ORV
Lineair stijgend
Jaarlijks stijgend

Ontvang een gratis premievergelijk in uw mailbox

Wilt u de provisie weten op een overlijdensrisicoverzekering? Neem contact op.

Via Goedkoopste Overlijdensrisicoverzekering.nl uw overlijdensrisicoverzekering ook zonder provisie, lagere premie voor u!

« Terug naar nieuwsoverzicht