Provisie overlijdensrisicoverzekering

woensdag, 15 december 2010

Vanaf 1 januari 2010 geldt ook de transparantie provisieverplichting voor overlijdensrisicoverzekeringen. De adviseur moet de provisie dus melden als de verzekering onderdeel is van het advies.

Wordt de provisie uit de premie van de ORV gehaald (netto premie), dan krijgt u dus een lagere premie. Bespaar de provisie via ons premievergelijk met en zonder provisie.

De provisie van een overlijdensrisicoverzekering is onderdeel van de premie, de prijs van de overlijdensrisicoverzekering. Vraag hieronder de provisie op, deze verschilt per verzekeraar of bekijk het provisie overzicht.

Meestal wordt de afsluitprovisie voor een ORV als volgt berekend:

jaarpremie x 165% = afsluitprovisie
uitbetaling in 2 jaren
na deze 2 jaren een doorlopende provisie van 5% van de maand- of jaarpremie

Stel de premie voor uw ORV met looptijd van 30 jaar is € 60,- per maand, dan is de afsluitprovisie € 1.188,- en bedragen de totale provisiekosten € 2.268,-


Betaalt u liever eenmalige kosten van maximaal € 225,- of € 2.268,- provisie? Kies zelf tussen provisie of provisieloos, wij weten het antwoord al.

U kunt zélf 100% provisie en duizenden euro's premie besparen via ons grootste aanbod 'netto' overlijdensrisicoverzekeringen zonder hoge provisies. Vraag daarom een premievergelijk met en zonder provisie en profiteer eenvoudig van lagere premies.
[/b]

« Terug naar nieuwsoverzicht