Overlijdensrisicoverzekering en defensie (militairen)

woensdag, 27 mei 2009

Bent u werkzaam bij Defensie als militair en wilt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? De meeste overlijdensrisicoverzekeringen, geven in haar voorwaarden aan gehouden te zijn tot ‘enige uitkering’ bij het overlijden van een militair tijdens bijvoorbeeld een NAVO-missie.

Andere aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen voor militairen, geven aan 'het te moeten kunnen verhalen op Defensie en keren dan de gehele dekking uit'. Dus eigenlijk zelfs concreter.

Met de Verzekeringskamer hebben aangesloten verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars afgesproken de dekking voor militairen tijdens missie uit te keren conform de verzekerde dekking. Men zal géén beroep doen op Groot Molest of Bijzondere Overlijdensgevallenconform de reguliere voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering.

Allereerst omdat e.e.a. is vastgelegd, per missie en algemeen. Ten tweede is het voorstelbaar dat geen enkele overlijdensrisicoverzekeraar de negatieve publiciteit aandurft zich hierop te beroepen en de nabestaande(n) van een militair niet uit te keren.

Wij hebben diverse artikelen voor u beschikbaar over overlijdensrisicoverzekering, militaire missie en Defensie.

Vraag er gerust naar, wij sturen ze u graag toe.


n.b. Partijen als TAF en NHP, die beiden de overlijdensrisicoverzekering in samenwerking met verzekeraar Quantum Leben in Liechtenstein aanbieden, accepteren géén militairen!

Vraag een gratis premievergelijk overlijdensrisicoverzekering i.c.m. defensietaken

« Terug naar nieuwsoverzicht