Mannen meer bezig met overlijdensrisicoverzekering

vrijdag, 23 juli 2010

Aangelegenheden op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen zijn vooral een mannenzaak. Zo weet 23% van de vrouwen niet of hun overlijdensrisicoverzekering verpand is aan de hypotheekverstrekker, tegenover 12% van de mannen. Ook weten veel meer mannen (53%) wanneer een ORV precies uitkeert dan vrouwen (44%). Dat blijkt uit onderzoek van Independer.nl onder 784 respondenten.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 72% van de mannen denkt exact het verzekerd bedrag van de ORV te weten, tegenover 58% van de vrouwen. En 17% van de vrouwen weet niet of er een verplichting was vanuit de hypotheekverstrekker om de overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, tegenover 8% van de mannen.

Opvallend is ook dat meer jonge mensen kennis hebben van hun overlijdensrisicoverzekering dan oudere mensen. Op de vraag wat een overlijdensrisicoverzekering is, gaf 80% van de mensen onder 45 jaar het goede antwoord, tegenover 55% van de 65-plussers. Verder weet 64% van de mensen onder de 35 jaar wanneer een overlijdensrisicoverzekering uitkeert, tegenover 38% van de 65-plussers.

80% van de respondenten die een overlijdensrisicoverzekering afsloot, heeft deze verzekering ook direct afgesloten via de tussenpersoon of bank waar zij hun hypotheek regelden. 55% wist niet dat zij de overlijdensrisicoverzekering ook zelf bij een andere verzekeraar hadden kunnen afsluiten. (Bron: Independer.nl)

Vraag een vrijblijvend premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen (orv) van alle risicoverzekeringen, ook netto orv's.

LET OP: een overlijdensrisicoverzekering zonder provisie is niet per sé de goedkoopste risicoverzekering!

« Terug naar nieuwsoverzicht