Verkoop van verzekeringen aan jonge militairen

dinsdag, 2 februari 2010

Defensie brandt vingers niet aan Burghthuys. Zo luidt een nieuwsbericht over de verkoop van overlijdensrisicoverzekeringen en levensverzekeringen aan jonge militairen op school.

"Ik kan niet beoordelen of sprake is van misleiding." Dat heeft staatssecretaris De Vries van Defensie gezegd op Kamervragen over de verkoop van verzekeringen aan jonge militairen door intermediair Burghthuys.

Die vragen waren gesteld door de PvdA'ers Mei Li Vos en Angelien Eijsink, naar aanleiding van berichten over de verkoop van uitvaartpolissen aan jonge militairen door Burghthuys.

"Defensie heeft klachten ontvangen van militairen en hun familie over vertegenwoordigers van een verzekeringsagent", meldt de staatssecretaris. Of sprake is van misleiding laat hij over aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). "Die doet geen mededelingen over deze zaak; uiteraard neemt zij de signalen over mogelijke overtredingen van de wet serieus."

De militaire vakbond Acom claimt enkele tientallen klachten over Burghthuys te hebben gekregen op het 'Meldpunt Misleide Militairen'. De dossiers zullen worden overgedragen aan de AFM of klachteninstituut Kifid.(bron:AMWeb)

Lees meer over Levensverzekering - Defensie - Militairen

« Terug naar nieuwsoverzicht