Cardif succesvol in ORV-markt met goedkope overlijdensrisicoverzekering

donderdag, 26 november 2009

Verzekeringsmaatschappij Cardif, onderdeel van de groep BNP Paribas, ziet haar positie in de markt voor goedkope overlijdensrisicoverzekeringen sterker worden. Met meer dan 1.000 nieuwe aanvragen in de afgelopen maand wint de Cardif Life Care Overlijdensrisicoverzekering (LCO) snel terrein.

De goedkope overlijdensrisicoverzekering LCO maakt onderdeel uit van Cardif’s WIL-pakket; het totaalpakket dat alle risico’s rondom het hypotheekmoment in één keer afdekt. De overlijdensrisicoverzekering blinkt uit vanwege de sterke prijsstelling; voor nagenoeg alle profielen scoort de LCO een top 5-positie in tariefvergelijkingen.

Om de LCO optimaal aan te laten sluiten bij de marktbehoeften, heeft Cardif in april 2009 twee wijzigingen doorgevoerd.
Op de eerste plaats is de en bloc-bepaling geschrapt. Daarnaast is de dekking voor uitgezonden militairen uitgebreid naar 400.000 euro, conform de richtlijn van het Verbond van Verzekeraars.


“Wij verwachten in 2009 verder op te schuiven in de top van aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen”, zegt Otto Mannaerts, product manager bij Cardif. “De groei die wij realiseren tegen de stagnerende markttendens in, geeft ons het vertrouwen dat we de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen in dit segment.”

Cardif Life Care Overlijdensrisicoverzekering (orv)
Kan ik als militair ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
Tips oversluiten en afsluiten risicoverzekering (orv)


Achtergrond informatie
Cardif (www.cardif.com) -onderdeel van BNP Paribas- ontwikkelt en verkoopt producten en diensten op het gebied van sparen en verzekeren, via diverse distributiekanalen. Cardif is in 41 landen vertegenwoordigd en heeft een sterke positie in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Onder haar partners telt Cardif 35 van de 100 grootste banken ter wereld. In Nederland richt Cardif zich vooral op de bescherming van maandlasten tegen risico’s als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Een half miljoen Nederlandse huishoudens heeft een verzekering lopen bij Cardif.

BNP Paribas (www.bnpparibas.com), ontstaan in 2000 na de fusie tussen BNP en Paribas, heeft in Europa een leidende positie als bank en financiële dienstverlener. BNP Paribas is één van ‘s werelds 4 sterkste banken, volgens Standard & Poor’s. De groep is actief in meer dan 85 landen met een personeelsbestand van 168.000 medewerkers, waarvan er 129.500 in Europa werkzaam zijn. BNP Paribas bekleedt sleutelposities in Corporate and Investment Banking, Asset Management & Services en Retail Banking. BNP Paribas is aanwezig in Europa met al haar Business Lines. Haar retail banking thuismarkten zijn Frankrijk en Italië. Daarnaast is BNP Paribas sterk vertegenwoordigd in de Verenigde Staten en heeft zij een leidende rol in Azië en de “emerging markets”.

« Terug naar nieuwsoverzicht