Roker betaalt meer premie risicoverzekering

woensdag, 21 oktober 2009

Een roker betaalt fors meer voor een overlijdensrisicoverzekering dan een niet-roker. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl. Het verschil kan gedurende de looptijd van een verzekering oplopen tot minimaal 5.000 euro aan premies. Voor het onderzoek werden de premies van 28 verzekeraars vergeleken.

Bij alle vergelijkingen ging Independer.nl uit van een verzekerd bedrag van € 175.000 voor een stel, waarvan beide personen 40 jaar oud zijn. In het eerste geval zijn de verzekeringnemers rokers, in het tweede geval roken ze niet. Met deze vergelijking blijken niet-rokers bij de REAAL Overlijdensrisicoverzekering het goedkoopste af te zijn met een premie van € 78 per maand. De meeste verzekeraars rekenen gemiddeld € 100 per maand. Voor rokers geldt bij dezelfde verzekering van Reaal een premie van € 208 per maand.

Van de 28 verzekeraars in het onderzoek rekenen er 13 een premie van € 200 of meer. De gemiddelde premie voor rokers bedraagt € 193 in de maand. Bij niet-rokers is het gemiddelde € 132 per maand. Als gekeken wordt naar een looptijd van 30 jaar kan het verschil in premie zo al gauw € 21.960 bedragen. Er is echter ook een verzekering speciaal voor rokers; bij Paerel Leven zijn hogere uitkeringen mogelijk omdat rokers gemiddeld eerder overlijden. (bron: Elsevier)

Conclusie: het is altijd zinvol een premivergelijk overlijdensrisicoverzekeringen aan te vragen.

Persoonlijk premievergelijk overlijdensrisicoverzekeringen (orv)

« Terug naar nieuwsoverzicht